Vrijwilligerswerk; voorbeelden en ervaringen

Zoekt u een inspirerende, zinvolle & leuke uitdaging?

Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u! Wij zetten vrijwilligers in bij mensen in de thuissituatie. Dat kan zijn om de zorgvrager gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen, zodat de mantelzorger even vrij is. Of bij eenzame mensen die behoefte hebben aan gezelschap of een praatje. Hieronder leest u meer over de inhoud van het vrijwilligerswerk. Heeft u interesse in dit vrijwilligerswerk, kijk dan in het menu rechts.

Een aantal voorbeelden van situaties waar onze vrijwilligers ingezet worden:

  • Meneer de Boer is erg eenzaam; wie wil hem af en toe bezoeken? Meneer houdt van een goed gesprek.
  • Mevrouw  V. is bijna blind, maar wandelen doet ze nog zo graag. Wie maakt af en toe een wandeling met haar?
  • Jeroen is 11 jaar en heeft ADHD en daardoor heel druk. Er zijn nog 2 kinderen in het gezin. Wie wil iets leuks doen met Jeroen zodat moeder tijd voor zichzelf en de andere kinderen heeft?
  • De vrouw van meneer P is licht dementerend en kan niet meer alleen zijn. Ze houdt van spelletjes. Wilt u een middag in de week mevrouw gezelschap houden, zodat meneer even tijd voor zichzelf heeft?
  • Marjolein is 6 jaar, lichamelijk en geestelijk beperkt. Ze gaat graag in haar rolstoel naar buiten, maar vindt spelletjes ook leuk. Wie wil af en toe iets met haar ondernemen?
  • Meneer P heeft een hoge dwarslaesie, maar wil er wel eens uit in zijn elektrische rolstoel. Wie wil naast hem fietsen? Hij houdt van een praatje!

Lees door op de foto’s te klikken de verhalen van onze vrijwilligers Willy Teeling en Els Milder.