Informatie mantelzorgwaardering Winterswijk

Mantelzorger?  Meld u aan voor de mantelzorgwaardering

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Ook dit jaar krijgen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart van 50 euro. Daarnaast wordt op zaterdag 11 november aanstaande een gezellige middag georganiseerd in Cultuurcentrum Boogie Woogie.

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is meestal geen vrijwillige keuze. Ook veel jongeren zijn tegenwoordig mantelzorger. De mantelzorgwaardering betreft een cadeaukaart ter waarde van 50 euro en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Winterswijk én voor mantelzorgers die buiten Winterswijk wonen, maar wel in Winterswijk mantelzorg verlenen.

Aanmelden bij VIT-Hulp bij mantelzorg
Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering moet de mantelzorger bekend zijn bij VIT-hulp bij mantelzorg. Als de mantelzorger nog niet bekend is bij VIT-hulp bij mantelzorg, dan is aanmelden mogelijk tot 15 oktober via telefoonnummer (0544) 820 000 of via www.vithulpbijmantelzorg.nl. Iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur houdt VIT-hulp bij mantelzorg een inloopspreekuur in De Post aan de Balinkesstraat 4. Ook dan kunnen mantelzorgers worden aangemeld.

U vindt het digitale aanmeldformulier hier.

Verwenmiddag voor mantelzorgers
De activiteit in het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Op zaterdag 11 november is er ’s middags een gevarieerd programma in Cultuurcentrum Boogie Woogie voor alle mantelzorgers. De mantelzorgers kunnen dan genieten van allerlei activiteiten en hun cadeaukaart in ontvangst nemen. Nadere informatie volgt, onder andere in het gemeentenieuws in het Achterhoek Nieuws  en op de websites van VIT-hulp bij mantelzorg (www.vithulpbijmantelzorg.nl) en De Post (www.depostwinterswijk.nl). Noteert u de datum alvast in uw agenda?