Informatie mantelzorgwaardering Winterswijk

Mantelzorger?  Meld u aan voor de mantelzorgwaardering

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Daarom ontvangen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart. Daarnaast wordt voor deze mantelzorgers op zaterdag 9 november een gezellige middag georganiseerd in Theater de Storm.

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is meestal geen vrijwillige keuze. Ook veel jongeren zijn tegenwoordig mantelzorger. De mantelzorgwaardering betreft een cadeaukaart ter waarde van € 50,- en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Winterswijk én voor mantelzorgers die buiten Winterswijk wonen, maar wel in Winterswijk mantelzorg verlenen. Jonge mantelzorgers krijgen een cadeaukaart van €  25,-.  

Aanmelden bij VIT-Hulp bij mantelzorg
Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering moet de mantelzorger bekend zijn bij VIT-hulp bij mantelzorg. Als de mantelzorger nog niet bekend is bij VIT-hulp bij mantelzorg, dan is aanmelden mogelijk tot 14 oktober via telefoonnummer (0544) 820 000 of via het aanmeldformulier. Iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur houdt VIT-hulp bij mantelzorg een inloopspreekuur in De Post aan de Balinkesstraat 4. Ook dan kunnen mantelzorgers worden aangemeld.

Verwenmiddag voor mantelzorgers
De activiteit in het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar gehouden op zaterdag 9 november in Theater de Storm. Dan is er ’s middags een gevarieerd programma voor alle mantelzorgers en kunnen ze tevens hun cadeaukaart in ontvangst nemen. Nadere informatie volgt.