Informatie mantelzorgwaardering Winterswijk 2020

Mantelzorger?  Meld u aan voor de mantelzorgwaardering 2020

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele en goede werk dat mantelzorgers verrichten. Daarom ontvangen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart.

Let op: de mogelijkheid tot het ophalen van de cadeaukaart bij de Hema is verlengd tot 1 maart 2021.

Mantelzorg

We spreken van mantelzorg als u onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is meestal geen vrijwillige keuze. Ook veel jongeren zijn tegenwoordig mantelzorger.

Aanmelden bij VIT-Hulp bij mantelzorg

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering moet de mantelzorger bekend zijn bij VIT-hulp bij mantelzorg. Bent u als mantelzorger nog niet bekend bij VIT-hulp, meld u dan aan voor 20 oktober via telefoonnummer (0544) 820 000 of via info@vithulpbijmantelzorg.nl. Of meld u zich bij het inloopspreekuur van VIT-hulp bij mantelzorg, iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur in De Post aan de Balinkesstraat 4.

Mantelzorgwaardering

De mantelzorgwaardering bestaat uit een cadeaukaart van 50 euro en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Winterswijk én voor mantelzorgers die buiten Winterswijk wonen, maar wel in Winterswijk mantelzorg verlenen. Jonge mantelzorgers krijgen een cadeaukaart van 25 euro. In november ontvangt iedere mantelzorger, die bij VIT-hulp geregistreerd staat, een brief met een voucher voor de cadeaukaart.

Dag van de Mantelzorg

De jaarlijkse activiteit op de Dag van de Mantelzorg gaat dit jaar vanwege corona niet door.