Mantelzorgbijeenkomsten

Als mantelzorger bent u van harte welkom op de bijeenkomsten die wij organiseren.

Let op: vanwege corona zijn er momenteel geen bijeenkomsten!

Mantelzorgcafé’s; tref- en informatiepunt voor mantelzorgers
Iedere maand komen mantelzorgers bij elkaar in het mantelzorgcafé. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt u met een kopje koffie of thee én u kunt bij haar terecht met uw vragen.
Kijk hieronder voor de bijeenkomsten in uw gemeente.

Mantelzorgcafé Aalten
Mantelzorgcafé Doesburg
Mantelzorgcafé Doetinchem
Mantelzorgcafé Oost Gelre
Mantelzorgcafé Winterswijk

Wat kunnen deze bijeenkomsten u bieden?

Ervaringen uitwisselen
U ontmoet andere mantelzorgers om mee te praten. U vindt bij hen herkenning en door de uitwisseling van ervaringen kunt u zich gesteund voelen en van elkaar leren.

Emotionele ondersteuning
Wie intensief zorgt voor een ander krijgt zelf ook veel te verwerken. Zorg, ziekte en veranderende toekomstverwachting beïnvloeden uw welzijn. Emoties maken het soms moeilijk om mantelzorg te verlenen zonder overbelast te raken. Gesprekken kunnen een bijdrage leveren aan het kunnen volhouden van de mantelzorgtaak. Tijdens de bijeenkomsten is er ook gelegenheid voor individueel contact met de mantelzorgconsulent.

Informatie over relevante thema’s
Ook zijn er regelmatig themabijeenkomsten of cursussen waar u kosteloos aan deel kunt nemen. De thema’s worden soms ingeleid door een deskundige. Een andere keer bespreekt de mantelzorgconsulent een onderwerp met de aanwezigen. Altijd geldt dat de informatie kan helpen bij de zorgtaak.

Activiteiten van andere organisaties voor mantelzorgers: 

  • GGNet organiseert bijeenkomsten voor familieleden van mensen met psychische problemen
  • MEE Oost heeft bijeenkomsten voor familieleden van mensen met een beperking
  • Afdeling Oost-Gelderland van de Alzheimer Stichting organiseert activiteiten voor familieleden van mensen met dementie