Mantelzorger

Zorgt u voor iemand in uw directe omgeving die chronisch ziek is, dementerend, psychische problemen of een beperking heeft? Dan bent u mantelzorger. Meestal gaat het om de zorg voor een partner, ouders, kinderen, of broers en zussen. Het kan echter ook gaan om personen uit de vriendenkring of uit de buurt.

Vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat wel te maken met mantelzorg. Het overkomt je. Vanuit persoonlijke betrokkenheid zorgt u voor een dierbare. Mantelzorg komt er echter altijd extra bij, naast andere zaken in het leven die belangrijk zijn, zoals een gezin, werk, hobby en sociale contacten. Om dat vol te kunnen houden is het belangrijk om op tijd hulp te vragen en niet te wachten tot het geestelijk of lichamelijk te zwaar wordt.

Kijk in het menu rechts voor onze verschillende diensten. Wilt u in contact komen met de mantelzorgconsulent in uw gemeente kijkt u dan bij onze gemeenten.

Onze hulp is gratis  en er is geen indicatie nodig.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die (thuis) opgroeien met een familielid dat langdurig ziek is, lichamelijke of psychische beperkingen heeft of verslaafd is. Het kan gaan om een broertje of zusje, of om vader of moeder, of zelfs een opa of oma.
Ook zij kunnen bij ons terecht. Kijk voor meer info op onze website voor hen: www.jmzer.nl