Deel je zorg: online community voor mantelzorgers

Sinds februari biedt MantelzorgNL, landelijke organisatie voor mantelzorgers, een online community voor mantelzorgers. Deze is ontwikkeld om lotgenotencontact wat makkelijker te maken, zeker in tijden van corona. De community is toegankelijk voor alle mantelzorgers in Nederland.

Op dit platform kunnen mantelzorgers met elkaar in gesprek, verhalen delen, vragen stellen. Het is een plek voor herkenning en erkenning. Binnen dit online platform zijn er ook verschillende groepen mantelzorgers waar je bij aan kunt sluiten. Zoals een groep ‘zorgen voor je partner’, een groep voor jonge mantelzorgers, maar ook een groep voor ex-mantelzorgers. 

Om deel te nemen aan de community moet je een (gratis)account aanmaken. Door de huisregels en privacyvoorwaarden wil MantelzorgNL een prettige (online) omgeving bieden voor iedereen. Inmiddels wordt ook gewerkt aan een app ‘Deel je zorg’, om de bereikbaarheid te vergroten.

Ga naar de community: Deeljezorg.nl