Onzichtbare gevolgen na hersenletsel

Mensen met een hersenaandoening of hersenletsel hebben vaak, naast de zichtbare gevolgen, ook last van onzichtbare gevolgen. ‘Tussen je oren’ is de nieuwe achtdelige podcastserie van de Hersenstichting over deze onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening.

Onzichtbare gevolgen door een hersenaandoening zijn vaak ingrijpend. En ze leiden ook vaak tot veel onbegrip uit de omgeving, omdat je ze simpelweg niet kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, overprikkeling of veranderingen in je denken, je emoties en je gedrag. Je krijgt reacties als: “Ach, ga je nu al naar huis?”, “Ik ben ook weleens moe, kom op.” of “Je moet ermee leren leven”. De podcast maakt de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening bespreekbaar. 

De host van de podcast is Annemiek Lely, ambassadeur van de Hersenstichting. Zelf lijdt ze aan recidiverende depressiviteit, een terugkerende depressie. Deze ervaring én haar tomeloze nieuwsgierigheid zet zij in tijdens de gesprekken. Zij gaat in gesprek met bekende en onbekende Nederlanders over de impact van onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. Welke onzichtbare gevolgen ervaren Margôt Ros en Annemarie van der Sar na hun niet-aangeboren hersenletsel en hoe gaan ze hier mee om? Hoe verhulde Coosje Smid haar depressie? En welke onderzoeken en mogelijke behandelingen bestaan er voor hersenschuddingen, migraine en onzichtbare gevolgen, zoals vermoeidheid? 

Kijk hier voor meer informatie en het beluisteren van de acht delen van de podcast.