Project ‘Dementievriendelijk thuiswonen’ in de gemeente Aalten

Eind vorig jaar is een bijzondere woonvorm van start gegaan in het appartementencomplex De Kattenberg in Aalten. Appartementen die vrijkomen worden verhuurd aan echtparen waarvan één van de partners beginnende dementie heeft.

De gemeente Aalten, De Woonplaats en stichting Marga Klompé zijn een bijzonder samenwerkingsproject aangegaan. Dementievriendelijk thuiswonen krijgt gestalte als nieuwe woonvorm in appartementencomplex De Kattenberg, een reeds bestaand complex voor 55-plussers. De  appartementen die vrijkomen worden geschikt gemaakt voor echtparen waarvan één van de partners te maken heeft met dementie. Het doel is om de echtparen de mogelijkheid te bieden zolang mogelijk samen thuis te blijven wonen. 

Wooncoach
De Kattenberg heeft een wooncoach die aanspreekpunt en helpende hand is. Samen wordt gekeken wat er nodig is voor een echtpaar om daar goed te kunnen wonen. Daartoe wordt maatwerk geboden op het gebied van wonen, welzijn, zorg en technologische hulpmiddelen. De centrale ligging van het wooncomplex maakt dat diverse voorzieningen dichtbij zijn. Het uitgangspunt is zelfstandig wonen en zelf de regie houden, maar indien nodig is hulp nabij. 

Meer informatie over dit woonproject