KOPP groep voor volwassenen

Bent u opgegroeid met een ouder met psychische- of verslavingsproblematiek? In januari 2021 start een gespreksgroep voor volwassenen (vanaf 20 jaar) die zijn opgegroeid in een gezin met (een) ouder(s) met psychische problemen.

Niet alleen in de jeugd maar ook op latere leeftijd kunt u last hebben van deze achtergrond.

U hebt bijvoorbeeld de neiging zich snel verantwoordelijk te voelen, u hebt moeite met vertrouwen en het aangeven van grenzen of denkt vaak (eerst) aan anderen. Daarnaast kan de vraag spelen hoe u als volwassene de relatie met uw ouders vormgeeft.

Uit ervaring met eerdere groepen blijkt het zeer verhelderend om hier aan de hand van specifieke thema’s met lotgenoten over te praten. Per bijeenkomst staat een thema centraal zoals grenzen stellen, loyaliteit, het uiten van gevoelens, afstand en nabijheid. Verder is er veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Deze uitwisseling kan steun en herkenning geven.

Start: maandag 18 januari 2021 van 19-21 uur

Alle cursussen bestaan uit 6 wekelijkse bijeenkomsten, behalve de kopp doe en praatgroep (is 8x). Voor de volwassenen een terugkombijeenkomst na 2 maanden. Schoolvakanties worden vrijgehouden. De cursussen worden gegeven bij GGNet, Beatrixpark 1, Winterswijk. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek met de begeleider(s) plaats.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat Preventie op

telefoonnummer (088) 933 11 80 e-mail preventie@ggnet.nl  www.ggnet.nl/preventie of via mail aan H.Doornenbal@ggnet.nl