Week van de jonge mantelzorger 2

Nogmaals aandacht voor alle jonge mantelzorgers in Nederland! In de week van 5 tot en met 11 oktober is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Een week waarin deze doelgroep centraal staat, met volop activiteiten in het hele land.

Maar waarom eigenlijk een tweede week in 2020?
Nu de corona maatregelen iets meer versoepeld zijn, wordt volop nagedacht over hoe het leven er na, of met corona uit kan zien. Iedereen wordt uitgedaagd om nieuwe kansen te verkennen binnen de 1,5 meter samenleving. De aandacht die de kinderen en jongeren tijdens fysieke activiteiten krijgen van veelal lokale steunpunten blijft namelijk ontzettend belangrijk. Dit om de jonge mantelzorgers de kans te bieden om gezond en krachtig op te groeien. 
VIT heeft daarom jonge mantelzorgers uitgenodigd voor een middagje in het Klimbos Achterhoek. 

Wat kunnen anderen doen?
Als ouder, omgeving, gemeente, onderwijsinstelling, zorg-/welzijninstelling of landelijke overheid kun je verschillende dingen doen om jonge mantelzorgers te helpen of te ondersteunen. Wat je kunt doen lees je in de Position paper Opgroeien met zorg(en): jonge mantelzorgers.

Op onze website www.jmzer.nl is ook informatie te vinden over jonge mantelzorgers.