Diverse activiteiten VIT-hulp bij mantelzorg weer opgestart

Naast individuele begeleiding is VIT-hulp bij mantelzorg ook weer gestart met een aantal groepsactiviteiten en met het spreekuur. In een paar gemeenten zijn de mantelzorgcafés weer begonnen en ook cursussen en respijtarrangementen zijn weer ingepland. Hieronder een overzicht van de activiteiten; hoe we deze in het najaar weer opstarten met in acht neming van de anderhalve meter regel.

Spreekuur
In de volgende gemeenten kunt u weer terecht op het spreekuur van de mantelzorgconsulent:
Aalten: vrijdagmorgen van 11.00 – 12.30 uur op het Gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten
Doesburg: donderdagmorgen van 9.30 – 11.00 in De Linie, Linie 4 in Doesburg
Oost Gelre: dinsdagmorgen van 9.00 – 10.30 bij VIT, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde
Winterswijk: vrijdagmorgen van 9.00 -10.30 uur bij de Post, Balinkesstraat 4 in Winterswijk.
Vanaf 1 september:
Doetinchem: dinsdagmorgen van 9.00 – 10.30 uur bij het Noorderlicht, Bezelhorstweg 117 in Doetinchem.
In tegenstelling tot voorheen is het wel nodig om hiervoor een afspraak te maken: op werkdagen van 9.00 – 15.00 op tel. (0544) 82 00 00 of mail naar info@vithulpbijmantelzorg.nl

Mantelzorgcafés
Ook de mantelzorgcafés beginnen weer. Ook hier geldt dat u uw komst even moet melden bij VIT. In onze Agenda vindt u alle data. Voor de gemeente Oost Gelre worden binnenkort de nieuwe data bekend gemaakt. Staat u bij ons geregistreerd dat ontvangt u via mail de uitnodigingen. Houdt u anders de lokale huis-aan-huis bladen in de gaten; ook hier worden de bijeenkomsten vermeld. 

Cursussen en themabijeenkomsten
Het programma van cursussen en themabijeenkomsten van dit voorjaar is omgezet naar data in het najaar. Degenen die zich al aangemeld hebben krijgen als eerste de mogelijkheid zich opnieuw aan te melden. Wanneer blijkt dat er nog mogelijkheid is om deel te nemen wordt dit op onze website gepubliceerd en via uitnodigingen en persberichten gecommuniceerd. 

Respijtarrangementen
Alle respijtarrangementen tot en met juli zijn gecanceld. Inmiddels zijn er nieuwe arrangementen ingepland die nu allemaal in een relatief korte periode gaan plaatsvinden. Daarover heeft iedereen die zich voor één van de geannuleerde arrangementen heeft opgegeven inmiddels bericht gehad en daarbij de mogelijkheid gekregen zich opnieuw in te schrijven.  Met als gevolg dat alle arrangementen voor dit jaar al vol zijn. Nieuwe arrangementen kunnen helaas pas weer in 2021 ingepland worden. 

Jonge mantelzorgers
In september starten de activiteiten voor jonge mantelzorgers weer. De eerste uitnodigingen worden in augustus verzonden. Op zaterdag 10 oktober in de Week van de Jonge mantelzorger staat er ook iets bijzonders op het programma. Informatie hierover volgt.