‘Samen dementievriendelijk’ lanceert campagne

Uit onderzoek blijkt dat thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers dringend behoefte hebben aan meer steun van hun omgeving. Daarom start ‘Samen dementievriendelijk’ dinsdag 23 juni de nieuwe campagne ‘Kan ik voor jou’, waarin ze oproepen hulp te bieden aan mensen met dementie.

Uit een peiling van Alzheimer Nederland blijkt dat ruim 64% van de mantelzorgers met een thuiswonende naaste aangeeft dat het water hen aan de lippen staat en dat ze meer ondersteuning nodig hebben van buren, vrienden en familie. Om hen die hulp te bieden, introduceert Samen dementievriendelijk in de nieuwe campagne de ‘Kan ik voor jou’ kaart. Daarmee laat je iemand met dementie én de mantelzorger in jouw buurt weten dat jij iets voor hen wilt doen. Dat kan al met een klein gebaar, zoals medicijnen ophalen bij de apotheek of een uurtje samen wandelen zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. 

Download hier de actiekaart

NB: Op de VIT-pagina ‘apps voor mantelzorgers‘ vind je bruikbare apps waarmee je deze hulp kunt regelen!