Training ‘ Omgaan met mensen met dementie’ op drie locaties

In samenwerking met de netwerken dementie uit de regio organiseert VIT-hulp bij mantelzorg een training voor naasten van mensen met dementie. De training bestaat uit 4 dagdelen en wordt gegeven in Doesburg, Lichtenvoorde en Winterswijk (vol). 

Voor onderstaande trainingen zijn nog plekken beschikbaar:

Omgaan met mensen met dementie in Doesburg op dinsdag  15 oktober, 29 oktober, 12 november en 26 november; steeds van 10.00 – 12.00 uur. Locatie De Linie, Linie 4 in Doesburg. De training wordt verzorgd door Renate te Booij van STMG en Nanette Tabois van Attent.

Omgaan met mensen met dementie in Lichtenvoorde op dinsdag 15 oktober, 29 oktober, 12 november en 26 november; steeds van 10.00 – 12.00 uur. Locatie is kantoor VIT-hulp bij mantelzorg, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde. Deze training wordt gegeven door Mirjam Hengevelt.

Deelname aan de training is gratis. Opgeven kan via mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl of
telefonisch (0544) 82 00 00. 

Inhoud van de training

De training bestaat uit vier bijeenkomsten.

1. Wat is dementie? Over het herkennen van dementie,
verschillende vormen van dementie en het verloop van de ziekte.

2. Omgaan met gedragsverandering. Hierbij wordt ingegaan op de benadering van iemand met dementie. Daarbij krijgt u algemene adviezen voor de omgang met die persoon. 

3. Omgaan met gedragsproblematiek en aanpassingen in de leefomgeving. Over het goed en veilig omgaan met problematisch gedrag van iemand met dementie, zoals boosheid en achterdocht. En welke hulpmiddelen zijn er beschikbaar en wat zijn geschikte aanpassingen in de leefomgeving?

4. Belastbaarheid en ondersteuning. Wat kunt u doen en wat kunt u aan als mantelzorger? U krijgt informatie over de mogelijke ondersteuning en over juridische zaken. Wat kan belangrijk zijn om voor de toekomst te regelen en wat betekent bijvoorbeeld bewindvoering en mentorschap?