VIT ontvangt bijdrage van het MenzisFonds

Tijdens een bijeenkomst in Doetinchem met alle Achterhoekse genomineerden
voor een bijdrage van het Menzisfonds,  kreeg Hendrika Wubben, co√∂rdinator van VIT-hulp bij mantelzorg, een mooie cheque uitgereikt voor het door VIT ingediende project!

Het MenzisFonds is in 2018 gestart om lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek te ondersteunen. Zo kan Menzis samen met maatschappelijke organisaties werken aan het verbeteren van de leefkracht en innovatie van de zorg. VIT heeft voor het project Kracht van Herinnering een bijdrage gevraagd aan het Menzisfonds.

5000 euro toegekend
Het project Kracht van Herinnering omvat groepsbijeenkomsten voor thuiswonende personen met dementie en hun mantelzorger. Doel is door middel van het ophalen van herinneringen de balans en interactie tussen persoon met dementie en zijn/haar mantelzorger te verbeteren. Mantelzorgers leren over communicatie met hun naaste met dementie waardoor er meer begrip ontstaat. Inmiddels zijn er in de gemeente Oost Gelre al bijeenkomsten gehouden. De mooie bijdrage van Menzis maakt het mede mogelijk dit project ook in andere gemeenten uit te voeren.