Een beetje tijd voor een ander?

VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar vrijwilligers om kwetsbare mensen, jong en oud, te bezoeken. Door hen op gezette tijden gezelschap te houden of samen met hen activiteiten te ondernemen hebben hun naasten of mantelzorgers even tijd voor zichzelf. Ook bij alleenstaanden worden vrijwilligers ingezet. Woont u in de gemeente Aalten, Doesburg, Doetinchem, Oost Gelre of Winterswijk? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u!

Vanwege een toename in de vraag naar vrijwilligers, zijn we zijn onder andere op zoek naar vrijwilligers voor de volgende voorbeeldsituaties:

Een mevrouw op leeftijd die nog graag naar buiten gaat. Ze is buitenshuis echter afhankelijk van begeleiding in verband met gebruik van rollator of rolstoel  Wie houdt van wandelen en wil er met haar op uit?  

Een mevrouw met beginnende dementie waarvoor wat gezelschap heel welkom is: samen koffiedrinken, een wandeling maken, foto’s bekijken, herinneringen aan vroeger ophalen, etc.

Een mijnheer die vroeger veel heeft gereisd en daar nog graag over vertelt. Hij kan er nu niet meer op uit gaan en is daarom op zoek naar een gesprekspartner.

Een mevrouw die vroeger veel activiteiten buitenshuis en veel creatieve hobby’s had. Ze kan in verband met haar gezondheid geen van beide meer, maar is altijd nog geïnteresseerd in anderen.

Een mijnheer met beginnende dementie, die vroeger een eigen boerderij heeft gehad. Hij vindt het plezierig om te kunnen praten over vroeger en gaat nog graag naar buiten voor een wandeling.

VIT-hulp bij mantelzorg begeleidt u, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Een aantal keren per jaar heeft u bijeenkomsten met collega-vrijwilligers. Geïnteresseerd? Bel met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. U kunt ook even binnenlopen op het spreekuur van mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel, elke dinsdagmorgen op het gemeentehuis in Lichtenvoorde van 9.00 – 11.00 uur.