Administratieve rompslomp grootste pijnpunt bij mantelzorgers en pgb-houders

Belangenvereniging van pgb-houders Per Saldo en Mantelzorg NL vragen opnieuw aandacht voor de lage tarieven en administratieve rompslomp van een persoonsgebonden budget (pgb). Een kwart van de pgb-houders komt niet uit, zo blijkt uit onderzoek. Ook zijn de belangenverenigingen bezorgd over de invoering op 1 mei van een mantelzorgvergoeding, die volgens de belangenvertegenwoordigers alleen maar zal leiden tot grotere financiƫle druk en onzekerheid voor mantelzorgers.

Volgens Mantelzorg NL en Per Saldo wordt het door de lagere tarieven voor budgethouders steeds moeilijker om mensen te vinden die hen zorg en ondersteuning willen geven. Een kwart van de mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) vindt dit bedrag onvoldoende om de benodigde zorg in te kopen, zo komt naar voren uit van de twee belangenorganisaties, waaraan bijna 1900 mensen meededen.

Lees verder