Trainingen: ‘De zorg goed volhouden’ en ‘Omgaan met dementie’

Half maart en begin april start VIT de meerdaagse trainingen ‘De zorg goed volhouden’ en ‘Omgaan met dementie’ op verschillende locaties. Aan beide trainingen kunnen mantelzorgers uit de verschillende gemeenten deelnemen: Aalten, Doesburg, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

De zorg goed volhouden
Als mantelzorger zorg je langdurig en intensief voor een ander. Dat kan voldoening geven, maar de zorg vraagt ook veel tijd en energie. Hou houd je de regie over je eigen leven en kun je de zorg goed blijven volhouden. Deze training leert je hoe je de balans kunt houden tussen zorgen voor een ander en de zorg voor jezelf. Tijdens de bijeenkomsten is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen.
Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen om te bespreken of de training voor u geschikt is.

Kijk hier voor informatie over ‘De zorg goed volhouden’.

Omgaan met mensen met dementie
Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Niet alleen voor de mensen die de ziekte treft, maar ook voor de mensen in de directe omgeving. U ziet iemand geleidelijk veranderen en steeds afhankelijker worden. Emotioneel is het heftig voor de persoon met dementie, maar ook voor u. Deze training biedt veel informatie over de ziekte en het verloop daarvan, gelegenheid tot het delen van ervaringen met anderen én praktische tips om met de situatie om te gaan. Na aanmelding neemt de docent contact met u op om te bespreken of de training geschikt voor u is. Deze training geven wij in samenwerking met het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West Achterhoek en het Netwerk Dementie Oost Achterhoek.

Kijk hier voor informatie over ‘Omgaan met mensen met dementie’.