VIT zoekt vrijwillige coördinatoren

Leuk en zinvol vrijwilligerswerk aangeboden:
Wegens vertrek van de huidige coördinatoren zoekt VIT in de gemeenten Aalten en Doesburg nieuwe vrijwillige coördinatoren.

VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Eén vorm van ondersteuning is de inzet van een vrijwilliger zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. De taak van de vrijwilliger is vooral gericht op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten. De vrijwilliger is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. Voor de ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers zoekt VIT een enthousiaste vrijwillige coördinator die samen met de huidige coördinator deze taak op zich wil nemen. 

Wat kunt u verwachten?
Als vrijwillige coördinator regelt en voert u intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en doet u de matching. U biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met de andere vrijwillige coördinator en mantelzorgconsulent. Voor professionele ondersteuning kunt u terugvallen op de coördinator mantelzorg van VIT-hulp bij mantelzorg.

Bent u onze nieuwe vrijwillige coördinator?
Bent u een aantal uren per week beschikbaar voor dit werk en woont u in Aalten, Dinxperlo of Doesburg en omgeving? Kunt u goed met mensen omgaan? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u!

Wat krijgt u ervoor terug?
Waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe ‘vrijwillige’ collega’s, mooie ervaringen én u leert nieuwe dingen. Wij zorgen er namelijk voor dat u goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kunt u met regelmaat deelnemen aan onze gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden uw onkosten vergoed.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd of wilt u graag wat meer informatie neemt u dan contact met ons op. Ook als u geïnteresseerd bent in het reguliere vrijwilligerswerk. Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers die gezelschap willen houden of er op uit willen gaan met een cliënt. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur op tel. (0544) 82 00 00 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.