Voluit Leven

De training bestaat uit vier bijeenkomsten.

Zorgen voor/omgaan met uw familielid/naaste met psychische problemen kan belastend zijn. Er kunnen gevoelens van onmacht, spanning, verdriet, angst en onzekerheid zijn. Die gevoelens komen vaak niet van pas omdat je als mantelzorger door moet gaan. De ander heeft u immers nodig. Mantelzorgers kunnen er van alles aan doen om deze gevoelens niet te ervaren. U kunt bijvoorbeeld erg worstelen met deze gevoelens (‘vechten’) of ze juist verdoven of vermijden. Dit verzet tegen psychisch leed kost veel energie en belemmert ‘voluit leven’. Andere obstakels om voluit te leven zijn: leven op de automatische piloot (zonder aandacht), niet weten wat echt belangrijk voor u is en ‘teveel’ uw verstand volgen. Onderzoek laat zien dat deze houding het psychisch leed juist kan versterken en mensen steeds minder flexibel maakt. Als u het bovenstaande herkent, is de cursus Voluit Leven voor familieleden/mantelzorgers mogelijk iets voor u.

Data:
Woensdag 31 oktober 2018
Woensdag 7 november 2018
Woensdag 14 november 2018
Woensdag 21 november 2018

Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Locatie:
Borchuus, Varsseveld

Docent:
Carola v.d. Heuvel

Aanmelding voor trainingen kan tot twee weken voorafgaand aan datum eerste bijeenkomst.
Na aanmelding neemt de docent contact met u op om te bespreken of de training passend voor u
is. U ontvangt daarna een bevestiging van deelname en adres van de cursuslocatie.
Bij onvoldoende aanmelding kan een training komen te vervallen.