Jonge mantelzorgers: glazen kinderen…….

Anjet van Dijken: ‘Ik noem jonge mantelzorgers ook wel glazen kinderen. Als je namelijk opgroeit met een broer of zus die een beperking of ziekte heeft, kijken mensen door je heen om naar die broer of zus te kijken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als mensen vragen hoe het met die broer of zus gaat in plaats van met jou. 

Anjet is onder meer bekend van haar ‘Brussenboek’ dat ingaat op hoe het voor broers en zussen is om op te groeien in een zorgintensief gezin. Als ervaringsdeskundige en expert heeft ze veel ideeën over wat er in de zorg in Nederland beter kan. Daarom is ze als adviseur betrokken bij het project ‘Me-We’ dat zich richt op het verbeteren van het welbevinden van jonge mantelzorgers. 

Lees het hele interview met Anjet hier

Thema-avond: ‘Dus ik ben een brus’ op 19 november a.s.
Lois Bruessing is een andere ervaringsdeskundige die een boek heeft geschreven over hoe het voor haar is om op te groeien in een gezin waarvan meerdere personen extra zorg nodig hebben: ‘Dus ik ben een brus’.
Op maandag 19 november komt ze hierover vertellen in de Gruitpoort in Doetinchem. U kunt zich nog aanmelden voor deze avond.
Lees hier meer over deze avond.