#ZieMijOok – over opgroeien met een broertje of zusje met een beperking

Themabijeenkomst voor ouders

Een chronische ziekte, beperking, psychische stoornis of verslaving van een kind heeft vaak een grote impact op het gezin en vraagt veel aandacht, inlevingsvermogen, geduld en energie. Niet alleen ouders, maar ook andere leden van het gezin krijgen te maken met de consequenties, te weten de zogenaamde brussen (broers en zussen) of jonge mantelzorgers.

Spreker tijdens deze themabijeenkomst is Loïs Bruessing, schrijfster van het boek ‘Dus ik ben een brus’. 
Lois Naomi Bruessing (1993) groeide als brus en jonge mantelzorgster op in Utrecht. Hier studeerde ze Ecologische Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht. Met een broertje met MCDD, een  meervoudige complexe ontwikkelingsstoornis, een moeder met borstkanker en een vader met Multiple Sclerosis, besloot ze een boek te schrijven voor mensen zoals zij.
Hoe zorg je als ouder dat je andere kind(eren) genoeg aandacht krijgt. Voel je je tekort schieten, of enigszins schuldig? Hoe is het voor de brussen/jonge mantelzorgers in je gezin. Dit soort zaken komen aan de orde deze avond. Loïs vertelt over haar ervaringen en u kunt uw vragen aan haar stellen. Zij geeft tips en handvatten aan ouders. 

Deze bijeenkomst wordt twee keer gehouden:
Donderdag 18 oktober om 19.30 uur in de Johanneshof, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde
Maandag 19 november om 19.30 uur in de Gruitpoort, Hofstraat 2 in Doetinchem.

Aan het bijwonen van deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. U kunt zich hiervoor aanmelden bij VIT, tel. (0544) 82 00 00 of via mail info@vithulpbijmantelzorg.nl. Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer en de datum waarop u wilt komen.