Alzheimer Café Lichtenvoorde: het belang van bewegen bij dementie

Woensdag 23 mei 2018

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Het thema van deze maand is: Het belang van bewegen bij dementie

Wat is de invloed van bewegen op het brein. Saskia Otten, geriatrisch fysiotherapeut van Centrum in Beweging in Lichtenvoorde, zal het belang van bewegen bespreken. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen bij dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen. Het verbetert het denkvermogen en het doen van alledaagse activiteiten verloopt hierdoor ook beter. Tips over wat u kunt doen om fit te blijven bij dementie zal deze avond aan de orde komen.

Tijd:
Inloop vanaf 19.30 uur
Programma om 20.00 uur
Einde om 21.30 uur

Locatie:
Careaz Antoniushove
Rapenburgsestraat 33
7131 CW LICHTENVOORDE

De toegang is gratis.

Voor meer informatie bel naar Alzheimer Oost-Gelderland: (06) 13 51 44 11