Een paar uurtjes per week een ander helpen!

VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in om kinderen, volwassenen en ouderen die een beperking hebben gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen. Zo heeft de naaste familie even tijd voor zichzelf. Ook bij hulpbehoevende mensen waarvan mantelzorgers ver weg wonen kan een vrijwilliger ingezet worden.

Op dit moment zijn er in Borculo en Ruurlo de volgende hulpvragen.

  1. Meneer was vroeger veel op pad en actief, maar heeft nu Alzheimer. Gezocht een man om mee te praten en in overleg samen dingen te doen.
  2. Een wandeling maken met meneer in rolstoel. Hij houdt van een praatje, samen de krant lezen of een terrasje pakken.
  3. Een wandeling maken met een oudere eenzame mevrouw, die er niet alleen op uit durft.
  4. Een meneer gezelschap houden, zodat mevrouw even de deur uit kan. Zij kan haar man niet goed alleen thuis laten.
    Bij de eerste twee hulpvragen zoeken we specifiek een man; bij de laatste twee kan het zowel een man als vrouw zijn.

Het gaat om een paar uurtjes per week of per twee weken. VIT begeleidt u, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerd? Bel met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Ook in andere plaatsen in de gemeente Berkelland én in andere gemeenten hebben we regelmatig hulpvragen en zoeken we vrijwilligers. Heeft u interesse voor andere activiteiten? Laat het ons weten, wij krijgen geregeld nieuwe aanvragen binnen.

Af en toe vrijwilligerswerk
Mogelijk wilt u af en toe vrijwilligerswerk doen? In Borculo en omgeving kunt u zich melden bij ‘Zorgzaammaatje’. Hier is regelmatig vraag naar praktische en sociale ondersteuning van thuiswonende kwetsbare mensen. Telefoonnummers van de coördinatoren zijn: (0545) 273241 of (06) 12928284. Mailen kan ook: zorgzaammaatje@pkndewijngaard.nl