Respijt voor mantelzorgers van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

VIT biedt driedaagse respijtarrangementen voor mantelzorgers. Hier wordt veel gebruik van gemaakt. Op het programma staat dit jaar ook een respijtweekend speciaal voor mantelzorgers van mensen met NAH. Deze vindt plaats van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli in Resort Bad Boekelo. Aanmelding hiervoor is nog mogelijk.

Een paar dagen er tussenuit
Tijdens de respijtarrangementen van VIT staan zaken als ontspanning, ontmoeting en ondersteuning centraal. Deze dagen hebben mantelzorgers tijd voor zichzelf, maar kunnen ook voor ondersteuning terecht bij de mantelzorgconsulent. Samen met de gastvrouw is zij het aanspreekpunt tijdens deze weekenden. 

Veel mantelzorgers van mensen met NAH voelen zich er alleen voor staan. Mensen uit hun omgeving hebben minder informatie over het hersenletsel. Zij weten soms niet hoe ze met de patiënt moeten omgaan of hoe ze de mantelzorger kunnen helpen. Tijdens dit weekend ontmoeten deze mantelzorgers lotgenoten die hetzelfde meemaken en ervaren daardoor veel herkenning. 

Geen kosten
Door subsidie van uw gemeente of vergoeding door uw ziektekostenverzekering is deelname gratis. 
Aanmelding kan bij VIT tel. (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Na de aanmelding volgt een intake door de mantelzorgconsulent om te kijken of deelname voor u geschikt is.