Mantelzorg anno 2018….

Volkskrant – 21 januari 2018

‘Mantelzorg anno 2018: als de buurvrouw zo dement is dat alleen de buren voor haar kunnen zorgen.’
Hulpbehoevende ouderen blijven steeds langer thuiswonen en hebben meer hulp van hun omgeving nodig. De mantelzorg voor hun demente 81-jarige buurvrouw groeit Hans en Agathe de Geus – zelf zeventigers – boven het hoofd. Maar wie moet ingrijpen?

Het is iets na half twee nieuwjaarsnacht als Agathe en Hans de Geus, na een toost bij dochter Sonja, hun straat in Waddinxveen indraaien. Ze zien zwaailichten en veel politie. Hun buurvrouw heeft in paniek haar achterraam ingeslagen. De buurman had glasgerinkel gehoord en de politie gebeld. Het echtpaar gaat naar binnen en ziet de buurvrouw als een dood vogeltje in de huiskamer zitten. Hans haalt met een pincet de glasscherven uit haar voeten. Om half vijf kunnen Agathe (77) en Hans (70) de Geus eindelijk gaan slapen.

Lees hier het hele verhaal.