Activiteiten voor mantelzorgers

VIT-hulp bij mantelzorg heeft voor mantelzorgers weer diverse activiteiten op het programma staan in het kader van mantelzorgondersteuning. Het betreft activiteiten op het gebied van trainingen en themabijeenkomsten, evenals ééndaagse- en meerdaagse respijtarrangementen.  In de diverse gemeenten wordt ook, evenals vorig jaar, het Mantelzorgcafé, het tref- en informatiepunt voor mantelzorgers, georganiseerd.

Trainingen en themabijeenkomsten
Het zorgen voor een ander maakt dat u met zaken te maken krijgt waar u misschien wat meer over wilt weten. U komt soms voor onverwachte uitdagingen te staan. De trainingen en themabijeenkomsten kunnen u helpen om de zorg vol te houden. U ontmoet daarbij lotgenoten en kunt van elkaar leren. Hieronder kunt u het programma downloaden.

Training en Themabijeenkomsten 2018
Programma training en themabijeenkomsten 1e halfjaar 2018

Respijtarrangementen
Om de zorg vol te kunnen houden is het belangrijk voor de mantelzorger om tijd voor zichzelf te hebben. Daarom biedt VIT respijt-arrangementen waarbij ontspanning, ontmoeting en ondersteuning de aandachtspunten zijn. Een aantal arrangementen zijn bedoeld voor specifieke groepen mantelzorgers. Het overzicht vindt u hieronder.

Respijtflyer 2018

Mantelzorgcafé’s
Het mantelzorgcafé is dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw; bij haar kunt u ook terecht met uw vragen.
Hieronder de overzichten van de Mantelzorgcafé’s per gemeente.

Mantelzorgcafé Aalten
Mantelzorgcafé Doesburg
Mantelzorgcafé Doetinchem
Mantelzorgcafé Oost Gelre
Mantelzorgcafé Oude IJsselstreek
Mantelzorgcafé Winterswijk