Lievelde – Café Doodgewoon: Twentse wensambulance

Op maandag 22 januari vanaf 14.30 tot 16.00 uur is er weer een Café Doodgewoon bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Te gast zijn twee vrijwilligers van de Twentse wensambulance.

De wensambulance is een organisatie met goed opgeleide vrijwilligers, waarvan de meesten ook beroepsmatig in de zorg werken. Doel is om wensen te vervullen van mensen die langdurig chronisch ziek zijn en/of in de laatste fase van hun leven zijn. Hebben zij een wens waarbij ze liggend vervoerd moeten worden, dan kan deze ambulance ingeschakeld worden.
U krijgt informatie over hoe het één en ander in zijn werk gaat. Én er is een ambulance om te bekijken.

Wat is een  Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek  waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Sinds november 2016 organiseert het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek organiseert deze avonden vijf keer per jaar in Lievelde.
Ervaren vrijwilligers en hulpverleners zijn altijd aanwezig:  geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Het Henk van Ommenfonds en Stichting Ondersteuning Thuiszorg en Maatschappelijk werk sponsoren het café in 2018 en 2019.

Meer informatie