Werk en mantelzorg; wettelijke regelingen

Wanneer kan er het beste worden gekozen voor langdurig zorgverlof? Of is calamiteitenverlof de beste oplossing voor de situatie voor uw werknemer die ook mantelzorger is? Welke mogelijkheden biedt flexibel werken? 

Praktisch elk bedrijf krijgt te maken met mantelzorg. Welke regelingen zijn er voor werknemers én werkgevers om werk en zorg goed te combineren? In de infographic ‘Wettelijke regelingen mantelzorg’ staan alle opties op een rij. Alle oplossingen voor werkgevers en werknemers worden vanuit de Wet Arbeid en Zorg (WAZO) en de Wet Flexibel Werken (WFW) belicht. Ook krijgen werkgevers meteen inzicht in de verdeling van de kosten, plus welke gezamenlijke afspraken nodig zijn. Gezamenlijk overleg hierover is in het belang van werkgever en werknemer.
Deze infographic is ontwikkeld door Jong en Veer en hieronder te downloaden.

Infographic-werk en mantelzorg