Symposium ‘Onbegrepen gedrag bij dementie’

Op 4 oktober a.s. wordt voor mantelzorgers en professionals het symposium ‘Onbegrepen gedrag bij dementie’ gehouden in Ons Huis in Hengelo Gld. Dit symposium werd in juni in de Oost Achterhoek gehouden.  

Het programma onder leiding van Jan van der Hammen gaat over het omgaan met mensen met dementie thuis of binnen een zorgcentrum, en over de samenwerking tussen alle betrokkenen. Je wordt meegenomen in het leven van twee fictieve personen met dementie, één thuissituatie en één situatie intramuraal.
Aan de hand van de scenes wordt zichtbaar gemaakt wat er zich in het brein afspeelt, en wat bijvoorbeeld stress en onveiligheid met je doet. Door middel van theorie, die op een interactieve manier wordt gebracht én kleine oefeningen om zelf te ervaren, leren deelnemers over de omgang met mensen met dementie.
Je ontdekt wat er aan (door ons) onbegrepen gedrag ten grondslag ligt en waar sleutels liggen van het omgaan met de naaste of cliënt.

Het symposium is bedoeld voor zowel mantelzorgers als zorgmedewerkers en sociale wijkteams, want je moet het samen doen.
Het symposium wordt georganiseerd en gefinancierd door Marga Klompé, Sensire, Buurtzorg, Careaz, Azora, de Goudenleeuwgroep, Markenheem, Alzheimerafdeling Oost-Gelderland, VIT-hulp bij mantelzorg en de netwerken.

Toegang is gratis voor medewerkers van de organiserende partijen en voor de naasten. Voor overige deelnemers is de entree 50 euro per persoon.
Download hieronder de uitnodiging.

Uitnodiging Symposium 4 oktober 2017