Alzheimer Café Lichtenvoorde

Overeind blijven in moeilijke tijden en opname in zicht

Als naaste van iemand met dementie loop je tegen vragen aan waarop geen pasklaar antwoord is. Wanneer besluit je tot verpleeghuisopname en hoe zorg je dat je zelf overeind blijft? De antwoorden en keuzes ontstaan vaak in de tijd. Soms kun je ze vooruit schuiven maar er komt een moment dat een besluit moet worden genomen. In een tweetal films vertellen mantelzorgers over hoe zij tot hun keuzes zijn gekomen en welke afwegingen daarbij een rol speelden. Hierna willen we in gesprek over deze dilemma’s en welke keuzes en besluiten er spelen.

Datum:  woensdagavond 26 april
Locatie: Careaz Antoniushove – Rapenburgsestraat 33 – 7131 CW Lichtenvoorde
Inloop: vanaf 19:30 uur
Programma: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
De toegang is gratis

Meer informatie:
T: 06 – 13 51 44 11
E: oostgelderland@alzheimer-nederland.nl
W: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland
F: https://www.facebook.com/AlzheimerOostGelderland/

Organisatie:
Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Oost Gelderland, met medewerking van Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Elke vierde woensdag van de maand is er een bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen.