Themabijeenkomsten Dementie en Psychiatrie

VIT organiseert voor mantelzorgers en vrijwilligers themabijeenkomsten over onderstaande onderwerpen, met medewerking van GGNet.

Dementie op maandag 3 april van 19.00 – 21.30 uur
Dementie is een hersenziekte waardoor problemen met geheugen, oriëntatie, dagelijks functioneren en gedrag ontstaan. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de ontwikkeling van deze ziekte en over hoe u kunt omgaan met mensen met dementie.

Psychiatrie op maandag 10 april van 19.00 – 21.30 uur.
Veel mensen hebben te maken met psychische problemen. Soms als stoornis op zich, maar ook vaak als bijkomend verschijnsel bij een andere aandoening. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over verschillende psychiatrische ziektebeelden, psychische aandoeningen en de gedragskenmerken die daarbij een rol kunnen spelen.

Docent is Henriëtte Doornenbal van GGNet.

Beide bijeenkomsten vinden plaats bij VIT, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde. Opgave is nog mogelijk bij VIT: info@vithulpbijmantelzorg.nl of tel. (0544) 82 00 00. Hier zijn geen kosten aan verbonden.