Effectiviteit van mantelzorgondersteuning

Mantelzorg in de breedte

Mezzo heeft het magazine “Mantelzorg in de breedte” gepubliceerd! Dit magazine omvat de resultaten van een onderzoek naar de effectiviteit van mantelzorgondersteuning dat Mezzo van november tot februari heeft laten uitvoeren.

Hoe effectief is mantelzorgondersteuning?
Mantelzorgers is gevraagd wat de ondersteuning hen heeft opgeleverd. Op alle 23 ondervraagde aspecten als toename van zelfvertrouwen, verhaal kwijt kunnen of mate van bewaken balans zorg en eigen leven wordt gemiddeld positief gescoord. Alle antwoorden tezamen maken dus dat de grote groep ondervraagde mantelzorgers op alle aspecten een positief effect merken van de mantelzorgondersteuning. Mantelzorgondersteuning werkt dus echt, zo is met dit onderzoek bewezen!

Volledige onderzoeksrapport
Uiteraard zijn er nog veel meer resultaten uit het onderzoek. Download hieronder de samenvatting ‘Mantelzorg in de breedte’ of download het volledige onderzoeksrapport hier.

Mantelzorg in de breedte