Veilig financieel ouder worden

Steeds vaker krijgen ouderen te maken met financiële uitbuiting. Bijvoorbeeld in de vorm van diefstal, ongewenste bemoeienis met geldzaken of een veranderd testament. Plegers zijn veel al familieleden, buren of kennissen, maar ook zorgverleners of vrijwilligers. Financiële uitbuiting is een vorm van ouderenmishandeling. Het project ‘Veilig financieel ouder worden’ richt zich op het stoppen van financiële uitbuiting en het voorkomen van nieuwe gevallen.

In de digitale WijzerGrijzer map van Moviera staat nuttige informatie over zaken waar ouderen mee te maken kunnen. De map is er voor ouderen en professionals die werken met ouderen. In samenwerking met een groot aantal partijen is deze map samengesteld. Deze partijen hebben dit gedaan omdat zij er belang aan hechten dat ouderen zo lang mogelijk de (financiële) regie over hun leven kunnen houden.

Meer informatie