De rol van de huisarts in het dementieproces

Het Alzheimer Café in de gemeente Lochem is een maandelijks terugkerende bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Mevr. L. Hulshof, huisarts te Gorssel, is op 3 juli a.s. aanwezig om toe te lichten wat een huisarts voor de persoon met dementie en zijn/haar omgeving kan betekenen. Een huisarts is niet alleen belangrijk voor het stellen van een diagnose maar heeft ook een grote rol in de ondersteuning en de organisatie van de zorg..

Als iemand steeds vergeetachtiger wordt, of moeite krijgt met de gewone dagelijkse handelingen ontstaat bezorgdheid. Dan wordt meestal een afspraak gemaakt bij de huisarts om de problemen te bespreken. De huisarts is van groot belang voor zowel mensen met dementie als de familie. De huisarts is vaak de eerste met wie de zorgen rondom het geheugen besproken wordt en kan ook in het verdere traject een belangrijke functie hebben. Tijdens deze Alzheimer Café bijeenkomst wordt de rol van de huisarts besproken vanaf het ‘niet pluis gevoel’ tot aan de diagnostiek en het begeleidingstraject daarna. Wat kunnen we verwachten van een huisarts?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Dit Alzheimer café is elke eerste vrijdagochtend van de maand en heeft elke maand een ander thema.

Tijdens deze bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden is niet nodig

De toegang is gratis net als het eerste kopje koffie / thee.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers én overige belangstellenden is van harte welkom.

Locatie: Eetcafé Scholten, Bierstraat 4, 7241 AH LOCHEM. Aanvang 10.00 uur

Het programma ziet er als volgt uit;

10.00 uur Welkom met koffie en thee 10.30 uur Presentatie Mevr. L. Hulshof, huisarts.

11.00 uur Pauze, 11.30 uur Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie 12.00 uur Informeel samenzijn Voor meer informatie 06 46540141 of www.alzheimer-nederland.nl/zutphen