Kennismaken met zorgvrijwilligerswerk

Respijtzorg is van groot belang voor mantelzorgers om de zorg die ze geven vol te kunnen houden. Een vorm van respijtzorg is de inzet van zorgvrijwilligers die de zorg af en toe even overnemen. Vrijwilligers van VIT verlenen deze respijtzorg in verschillende gemeenten in de Achterhoek. De vraag naar vrijwilligers groeit. Daarom organiseert VIT op verschillende locaties kennismakingsbijeenkomsten. Iedereen die meer wil weten over dit vrijwilligerswerk in de zorg is van harte welkom. Vrijwilligers vertellen over hun ervaringen en bezoekers kunnen in gesprek met de vrijwillige coördinatoren en de mantelzorgconsulent.

Kennismakingsbijeenkomsten; overzicht
Aalten
Woensdag 1 april van 19.00 tot 21.00 uur in zalencentrum de Pol, Polstraat 7.
Lichtenvoorde
Dinsdag 31 maart van 19.00 tot 21.00 uur bij VIT, Varsseveldseweg 5.
Winterswijk
Maandag 30 maart van 19.00 tot 21.00 uur Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61.

Ook in andere gemeenten zijn zorgvrijwilligers erg nodig. Bent u niet in de gelegenheid de bijeenkomsten te bezoeken, maar wel geïnteresseerd? Bel dan met VIT (0544) 82 00 00, op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur.

Lees hieronder een interview over het zorgvrijwilligerswerk:

Inloopbijeenkomsten voor vrijwilligers in de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk