Aandacht voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers bij Jinek
Maandagavond 26 januari jl. waren drie jonge mantelzorgers uit Amsterdam te gast bij Eva Jinek. Zij vertelden met welke problemen zij als jongeren te maken hebben bij de langdurige zorg voor hun ouders, broers, zussen of andere familieleden.

Ook Liesbeth Hoogendijk, directeur van Mezzo, was aanwezig en schetst het kader waarbinnen de jonge mantelzorgers zich bevinden. Zo’n 600.000-800.000 jongeren tot 20 jaar zorgen langdurig voor een ander. Soms wel tot acht uur per dag, naast alle andere activiteiten, zoals school, sport en vrienden. Het ‘zorgen voor’ bestaat soms uit boodschappen doen, maar ook uit wassen, koken en/of schoonmaken.
Aflevering bekijken

Bikkels; portretten van jonge mantelzorgers
De documentaireserie Bikkels portretteert hun levens vol verantwoordelijkheden, die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen. In 2015 komt Bikkels met een nieuwe reeks van tien afleveringen in een derde serie.
Ieder zondag om 9.20 te zien bij NPO 3. Meer informatie