Tentoonstelling ‘Het verhaal van de mantelzorger’

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Met de veranderingen in de zorg wordt dit meer zichtbaar. En komt er meer aandacht voor mantelzorgers. Middels de tentoonstelling delen verschillende mantelzorgers hun verhaal met het publiek. Het doel is om meer begrip en erkennig voor mantelzorgers te krijgen.

In ‘Het verhaal van de Mantelzorger’ maken bezoekers kennis met mantelzorgers Tiny, Eef, Jan, Zulaika, Arie en Petra, Jan en Wilhelmien, Wilna en Theo, Jan, Nel en Rita. Maar ook met de jonge mantelzorgers Luca en Nathal. Met de tentoonstelling wordt duidelijk gemaakt dat dé mantelzorger niet bestaat.

‘Het verhaal van de Mantelzorger’ is een reizende tentoonstelling georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Gemeente Doetinchem trapt af met een feestelijke opening door wethouder Kees Telder. De opening vindt plaats op maandag 10 november van 16.45 uur tot 17.45 uur in het Stadhuis, Raadhuisstraat 2 te Doetinchem.

De tentoonstelling is na Doetinchem ook te zien in de gemeenten Aalten, Bronckhorst, Doesburg, Lochem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Coöperatiefonds Rabobank Graafschap-Midden.