U hebben we nodig!

VIT-hulp bij mantelzorg voorziet als gevolg van de ontwikkelingen in de zorg een hogere belasting voor mantelzorgers. Vrijwilligers die de zorg af en toe over nemen zijn dan meer dan ooit nodig. Daarom start zij in de regio een grootscheepse wervingsactie voor vrijwilligers met de oproep “U hebben we nodig!”.

Per 1 januari 2015 krijgen de gemeenten er veel taken bij op het gebied van zorg en welzijn, mét daarbij een bezuinigingsopdracht. Dat betekent kort gezegd: meer inzet van mantelzorg en vrijwillige zorg en minder van professionele zorg. VIT-hulp bij mantelzorg heeft ruim 150 vrijwilligers die met regelmaat mantelzorgers te hulp schieten door de zorg even over te nemen. In de toekomst zijn echter meer vrijwilligers nodig.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar mensen, die af en toe voor kinderen, volwassenen of ouderen met een beperking, chronische ziekte of dementie willen zorgen.
Zodat de mantelzorgers, even tijd voor zichzelf hebben.
Als ‘zorgvrijwilliger’ houdt u mensen gezelschap. Samen bespreekt u wat u kan doen: een spelletje, fietsen, wandelen, televisie kijken, of gewoon een praatje maken.
Met een paar uurtjes in de week helpt u een ander enorm.

Wat krijgt u er voor terug?
Waardering van mantelzorgers, nieuwe ‘vrijwillige’ collega’s, mooie ervaringen én u leert nieuwe dingen. Wij zorgen er namelijk voor dat u goed voorbereid aan de slag gaat. U krijgt vooraf een korte cursus, maar ook daarna nog met regelmaat gratis cursussen en scholing aangeboden. Vanzelfsprekend worden uw onkosten vergoed.
U hoeft niet ver van huis, ook in uw eigen omgeving bent u hard nodig!

Informatie en aanmelding
Wilt u graag wat meer informatie neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur op tel. (0544) 82 00 00. U kunt ook één van onze spreekuren bezoeken, hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. De mantelzorgconsulent informeert u graag over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk.

Ga hier naar de verhalen van mantelzorger Petra Blom en haar vrijwilliger Sorayma Piron, én van mantelzorger Willem Seekles en Lucie Domhof.

Wilt u meer informatie over het vrijwilligerswerk? KLIK HIER